Sétazáró – Egri séták 117 alkalommal

Ingyenes példányokat adott át az Egri Lokálpatrióta Egylet az Egri séták nem csak egrieknek könyv harmadik kötetéből a városi és az iskolai könyvtáraknak. A sétazárón megköszönték a mesélők munkáját is.

Habis László, a lokálpatrióta egylet elnöke azt mondta a mesélőkről: amellett, hogy szeretik Egert, tudásukkal támogatják is. Szerinte egy város csak úgy tud előretekinteni, ha ismeri a múltját, az egyes nemzedékek pedig átadják egymásnak a tudásukat, tapasztalatukat.
Az Egri séták sorozatot a lokálpatrióta egylet egyik legsikeresebb rendezvényének nevezte. Úgy látja: ez az, ami leginkább egységbe forrasztja, összeköti az egrieket.
Az egylet elnöke megköszönte a séta szervezőjének, dr. Renn Oszkárnak a munkáját. Az ötletgazda és szervező azt mondja: már 117 sétát tettek eddig. Idén összesen huszonkettőt.
Az idei mesélők munkáját is megköszönték. A sétazáróra harmincöt könyvtár kapott meghívást a , egy-egy könyvtárnak három példányt ajándékoztak a helytörténeti munkából. Az Egri séták nem csak egrieknek könyv harmadik kötete ezerötszáz példányban jelent meg. A sétazárón Sós István, az Egri Városszépítő Egyesület elnöke a harmincéves egyesületről mesélt.