Állománygyűlés

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ünnepi állománygyűlésén kinevezéseket és elismeréseket adtak át. Az ünnepség végén az április 1-eje után hivatásos állományba felszereltek tettek esküt.

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjének, Csontos Ambrus tűzoltó dandártábornoknak a távollétében Plachi Péter igazgatóhelyettes jelenlétében hirdették ki a parancsokat. E szerint többen 10 éves szolgálat és eredményes munkája elismeréséül szolgálati jeleket vehettek át, de most hirdették ki a különböző előléptetéseket és kinevezéseket is. Plachi Péter igazgatóhelyettes az állománygyűlésen kitért a Katasztrófavédelem ez évi feladataira is. Két nagy mérföldkő volt idén, az egyik a hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami irányítás alá vétele, amivel létrehozták a hivatásos tűzoltó parancsnokságokat.
Az elmúlt hat hónapban megmutatkoztak azok a hiányosságok, amelyek kiküszöbölésével a feladat végrehajtás és a segítség még gyorsabban, szakszerűbben érkezzen. A vonulási idők csökkentése, a szervezet további átalakítása szükséges, hogy annak a hármas feladatnak, ami a katasztrófavédelmet jellemzi, vagyis a tűzvédelemnek, a polgári védelemnek és az iparbiztonságnak teljes körűen meg tudjanak felelni. Az állománygyűlés végén fogadalmat tettek az állományba újonnan felvettek.