Csodabogarak

Az egri csodabogarak mutatkoztak be a Bartakovics Béla Közösségi Házban. A csodabogár ebben az esetben gyűjtőt jelent. Van olyan gyűjtő, akinek otthon százötven varrógépe vagy több száz rádiója van. Ezekből néhányat hoztak el a kiállításra.

Ha a gyűjtők mindegyike ragaszkodott volna ahhoz, hogy a teljes kollekcióját bemutassa, az egész ház is kicsi lett volna. Most van, amiből összesen csak egy darabot állítottak ki, de mindenhol jelzik, hogy otthon, a gyűjtőnél hány darab található.
A megnyitón Turpi és lánya lépett fel. Turpi úgy fogalmazott: neki az a bogara, hogy dalokat szerez.
Fűrész János, a szervező Ezüstidő Szabadidős Egyesület elnöke szerint a kincseinket óvni kell, örülni kell neki. Azt is mondta: Böjte Csaba szavainak megfelelve emberként viselkedtek, áldozatos munkával ünnepet teremtettek. Ez az ünnep a ritkasággyűjtők kiállítása.
Rázsi Botond alpolgármester szerint ez egy vidám kiállítás, megmosolyogtatja az embert, pedig a gyűjtőszenvedély komoly dolog: rendszerességre neveli az embert, az önkifejezés egyik formája. Egy-egy gyűjtemény elindításához, gyarapításához, gondozásához elhivatottság kell.
Pecsétes téglákból otthon 3000 darab van, motorkerékpárból száz, rádióból, hangszerből, kulcstartóból, maciból, képeslapból, szalvétából, fényképezőgépből több száz. 1700 darabot mutatnak be a kiállításon 23 gyűjtőtől.