Börtön a városért – nézőkkel

A székesfehérvári Városgondnokság harmincfős delegációja is megnézte a Börtön a városért programot. A Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet női fogvatartottjai már negyvenötödször dolgoztak kint, közterületen. Juhász Attila börtönparancsnok azt mondja: szerencsére a program, beépült a város életébe, egyfajta jóvátétel a közösség érdekében.

Tizennyolcan gereblyézték a lombot és a kavicsot az Eszterházy téren. Öt olyan nő volt közöttük, aki még most vett először részt a Börtön a városért programban. A fogvatartottak folyamatosan jelentkeznek, de szigorú feltételeknek kell megfelelnie annak, akit végül beválasztanak a programba. Négy és fél év alatt ez volt a 45. ilyen munka. Ma már tíz olyan intézmény vagy város van, amelyek kipróbálták, átvették az egri börtön kezdeményezését.
A programot a Városgondozás üzemegység-vezetője, Ferenczy Tamás mutatta be a székesfehérvári Városgondnokságtól érkezett delegációnak. Az egri városgondozás és a székesfehérvári cég között régi a kapcsolat.
Most csaknem harmincan érkeztek ide egy kétnapos szakmai tapasztalatcserére.A városházán Sós István alpolgármester fogadta a székesfehérváriakat,bemutatta Egert, a város jelenét, azt,hogy miben rejlik a turisztikai vonzereje,majd ismertette a most induló fejlesztéseket .