Népszerűsítik a képzőművészetet

„Látásra nevelés /Képző- és iparművészet népszerűsítése Egerben- ez a címe a Művészetek Háza nyertes pályázatának, melynek köszönhetően a középiskolás diákokat szeretnék művészetértő közönséggé nevelni. A több mint egy évig tartó projektet kiállításmegnyitóval egybekötve mutatták be csütörtökön este a Zsinagóga Galériában.

A művészettörténeti korszakok, irányzatok és stílusok új szempontú bemutatásával értő múzeumlátogató közönséget szeretnének nevelni a Művészetek Háza szakemberei. Ennek érdekében sikerrel pályáztak európai uniós forrásra, melynek köszönhetően 10 oktatási intézmény diákjai különböző ábrázolási módokat tanulmányoznak, képző- és iparművészeti technikákkal ismerkednek meg, illetve a megújult Vitkovics-emlékszoba kiállításán keresztül élményszerű irodalmi kirándulást tesznek a reformkorba.
A projekt a Zsinagóga Galéria és a Vitkovics-ház képzőművészeti kiállításaira épül, melyből csütörtökön nyílt meg a „Tüzet viszek” című zománcművészeti tárlat, valamint a „Kapocs Ég és Föld között” című keresztény tematikájú kiállítás. Mindkét válogatás anyaga a kecskeméti Katona József Múzeum képzőművészeti gyűjteményéből érkezett városunkba.
Az ünnepélyes megnyitón Eger és Kecskemét alpolgármestere reményét fejezte ki, hogy a kulturális együttműködés a két város között a jövőben is folytatódik, tovább erősödik majd.