EVAT-nap – céges csapatépítés

Szenténé Bocsi Katalin lett az EVAT-nál az Év Embere. Ezzel a díjjal ismeri el a cég a jó munkát végző dolgozóit. Várkonyi György Olivér vezérigazgató azt mondja: ünnepekre szükség van; mert ezzel tiszteljük meg magunkat és másokat is. Ilyenkor számba veszik, hogy hova jutottak, milyen problémákkal kell még szembenézniük. De a legfontosabbnak a közösségszervezést, az együttműködést tartják. A vezérigazgató szerint a cél az, hogy az egész vállalat eggyé váljon.

Száztíz ember dolgozik az EVAT-nál három divízióban. Hozzájuk tartozik még három cég is. A vezérigazgató azt mondja: az ünnepek arra is jók, hogy számot vessenek; megnézzék, milyen sikereket értek el, milyen problémák vannak még. Sikernek értékeli Várkonyi György Olivér, hogy befejezték a Tűzoltómúzeum felújítását, átalakítását, megújult, új funkciót kapott a Servita udvar, rendben halad az Agria Vállalkozói Park kialakítása is. Pénzügyileg stabillá tették a céget, az egykor meglévő, 800 millió forint értékű devizahitelük mára 300 millióra csökkent. Problémák azért még maradtak – fogalmazott a vezérigazgató – , ilyen a forráshiány, és a 176 milliós kintlévőségük. Ez utóbbi a távhődíj nemfizetéséből adódik. Csak a díj 40%-át fizetik be az érintettek. De nem a problémákat keresik, hanem a közösségszervezésre helyezik a hangsúlyt – mondta Várkonyi. Szükség van ünnepekre, mert ezzel tiszteljük meg magunkat és a másikat.
Rázsi Botond alpolgármester arról beszélt, hogy hogyan mérhető egy cég sikeressége. Ezt lehet mérni számokkal, de azzal is, hogy egy csapat tagjai hogyan tudnak együtt dolgozni. A 9. EVAT-napon esküt tettek a cég új dolgozói. Megfogadták, hogy büszkén viselik az EVAT színeit, és azt is, hogy betartják a cég üzleti és kollegiális szabályait.
Átadták az Év Embere-díjat. Idén Szenténé Bocsi Katalinnak ítélték jó munkájáért.
Majd az egyes divíziók versengtek egymással – a csapatépítés jegyében – egy úgynevezett parasztolimpián – ahol a bálák gurítása mellett versenyszám volt például a köcsögverés és a szamár-szlalom.