Másodfokú Egyenletek- Újratöltve

A tudomány– technika–művészet hármas találkozásából született alkotások láthatók a júliusban újranyitott Másodfokú egyenletek című kiállításon. A Kepes Intézetben látható tárlat érdekessége, hogy olyan fiatal művészek alkotásait mutatja be, akiknek munkájára nagy hatással volt Kepes György tevékenysége.

Fotó és videoinstallációk, lézeres és 3D-alkotások, komputer animációk láthatók a Kepes Intézet Másodfokú egyenletek című kiállításán. A tárlat új alkotásokkal, de az eredeti vezérfonalat megtartva várja a látogatókat, bemutatva hogyan egészíti ki és inspirálja egymást a tudományos és művészi látásmód.
A tárlat érdekessége, hogy a magyar médiaművészet kivételes gazdagsága, az elmúlt két évtized művei egy helyszínen tekinthetők meg. Peternák Miklós, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszékének vezetője megnyitó beszédében hangsúlyozta: örvendetes, hogy az elmúlt 30-50 évben megszaporodtak azok a műalkotások, amelyek speciális szempontból képesek a technikát újraértelmezni.
A Másodfokú Egyenletek című interaktív kiállítás szeptember végéig látható a Kepes Intézetben. Míg máshol a kiállított tárgyakhoz nyúlni tilos, itt a közönség résztvevő jelenléte szükséges és elvárt-ajánlják a szervezők.