Még lehet jelentkezni a válogatásra

Péntek este 8-ig lehet jelentkezni a castingra. Azok jelentkezését várják, akik úgy érzik: hitelesen tudják megformálni az Egri csillagok valamelyik szereplőjét. Hogy melyik szereplő bőrébe lehet bújni, és mit kell produkálni a szombati válogatáson, elolvasható az 1552.eger.hu oldalon. Az biztos: a győztesek szerepelni fognak az ostromjátékban.

Eddig húszan jelentkeztek az Egri csillagok valamelyik szereplőjének megformálására. Akit kiválasztanak közülük, eljátszhatja kedvenc szereplőjét a Végvári Vigasságok ostromjátékán. A casting most szombaton lesz az Uránia moziban. Olyan jelentkezőket várnak, akik hitelesen képesek megjeleníteni Sárközit, Vicuskát vagy Bornemissza Gergelyt, előadni Dobó esküjét, Jumurdzsák fenyegetőzését.
A szereplőválogatás nyilvános, a résztvevők korhű ruhákat kapnak. A részletek az 1552.eger.hu oldalon olvashatók, innen lehet letölteni az Egri csillagokból azokat a szövegeket, amelyeket a castingon el kell mondani. Jelentkezni 20-án este nyolcig lehet.
A cél az, hogy 2012-ben, az ostrom 460. évfordulóján elinduljon egy pozitív folyamat.A Végvári Vigasságok történelmi fesztivál idén megújul, kibővül például egy nulladik nappal, 28-án pedig a kiválasztott szereplőkkel bemutatják az ostromjátékot. A Végvári Vigasságokra ingyen léphet be minden Dobó, Sárközi, Cecey és Bornemissza vezetéknevű.