Ingyenes jogsegélyszolgálat

Július 1-től Heves megyében is megkezdte működését a Jogpont Plusz munkavállalói és munkaadói ingyenes jogsegélyszolgálat. Megyénkben hat ügyvéd áll az ügyfelek rendelkezésére, akik munkajogi, társadalombiztosítási, társasági- és cégjogi,pénzügyi és adójogi, közigazgatási és családjogi ügyekben adnak tanácsot, illetve tájékoztatást.

A jogsegélyszolgálat először 2009 februárja és 2010 decembere között működött az ország 144 településén. A projekt a korábbi tapasztalatokat figyelembe véve a jogterületek bővítésével és a tanácsadási formák szélesítésével az ország hét régiójában indult újra július 1-től. Az ingyenes tanácsadó hálózatot az országos munkáltatói érdekképviseletek és a szakszervezeti szövetségek működtetik az Európai Unió több mint egymilliárd forintos támogatásával. Heves megyében hat ügyvéd áll rendelkezésre, akik hetente összesen 18 órában nyújtanak segítséget a rászorulóknak. A szakemberekhez a következő két esztendőben munkajogi, társadalombiztosítási, társasági- és cégjogi, pénzügyi és adójogi, közigazgatási és családjogi ügyekkel fordulhatnak tájékoztatásért vagy tanácsért.
A tapasztalatok szerint az új Munka törvénykönyve életbelépésével a munkajogi kérdésekre , így a munkaviszony megszüntetésével és a kártérítéssel kapcsolatban várnak választ a legtöbben. Egerben két ügyvéd ad ingyenes jogi tanácsokat, a Széchenyi utca 2. illetve a Hadnagy u. 8.szám alatt. A szolgáltatással kapcsolatban bővebb információ a www.jogpontplusz.hu internetes portálon található.