30 éves a Móra

Harmincadik születésnapját ünnepelte a Móra Ferenc Tagiskola. A jubileumra kiállítással, ünnepi tortával és gálaműsorral várták a vendégeket.

30 éves lett a Móra Ferenc Tagiskola és Előkészítő Szakiskola. A sajátos nevelési igényű és tanulási nehézségekkel küszködő gyerekeket nevelő intézményben egykor 68 tanuló és 13 nevelő kezdett, ma a mintegy 150 diák felkészülését 35 szakember segíti. Az oktató-nevelő munka mellett az intézmény ellátja a városi gyógytestnevelési feladatokat is. A jubileumra különböző programokkal készültek a tanárok és diákok.
Mint azt Fekete Irén, az intézmény vezetője köszöntőjében elmondta, ez alatt a harminc tanév alatt az iskola arra törekedett, hogy a gyermekek számára olyan nevelést biztosítson, amely alkalmassá teszi őket a világ megismerésére, az együttműködésre, az önálló életvezetésre, a munkavállalásra. A gálaműsor elején a fenntartó egri önkormányzat, illetve az általános és középiskolák képviselői köszöntötték az ünneplő intézményt. Rázsi Botond alpolgármester beszédében hangsúlyozta, hogy a hála fogalmával érkezett erre a rendezvényre.
Az ünnepi torta felszeletelése előtt az iskola pedagógusai énekeltek a gyerekeknek.
A gálát a gyerekek ünnepi műsorával és állófogadással zárták.