”Esélyteremtés a felzárkózásra a Tisza-tó mentén” c. projekt

Sajtóközlemény

”Esélyteremtés a felzárkózásra a Tisza-tó mentén” c. projekt

A Tarna-mente – Tisza-tó ÖKO 2000 Alapítvány és a Sarud Tisza-tóért Egyesület munkatársai és segítői 2012.02.01. óta bonyolítják a Társadalmi Megújulás Operatív Programjához benyújtott „Esélyteremtés a felzárkózásra a Tisza-tó mentén” című (TÁMOP-5.1.3-09/2-2010-0056) azonosító számú pályázatot. A támogatási szerződést aláírását követően az európai uniós támogatás segítségével elindulhatott a programok célcsoportjainak kiválasztása, a pályázati programok szervezés és az egyéb projektfeladatok elvégzése (pl.: közbeszerzés). A projekt várható befejezése 2014.07.31.-re prognosztizálható. Az érintett települések: Abádszalók, Tiszabura, Tiszaörs, Tiszagyenda, Újlőrincfalva, Sarud.

A projekt nyitórendezvényére 2012.05.14.-én délután 10:00 órakor Tiszagyendán a Polgármesteri Hivatal dísztermében került sor. A meghívott vendégeket Balogh Henrietta jegyző asszony úr köszöntötte, majd átadta a szót Dr. Balcsók István kuratóriumi elnöknek, hogy tartsa meg projektindító beszédét. Elnök úr ismertette, hogy jelen pályázat konzorciumi együttműködésben valósul meg a főpályázó Tarna-mente – Tisza-tó ÖKO 2000 Alapítvány vezetésével, melyhez konzorciumi partnerként csatlakozott a Sarud a Tisza-tóért Egyesület. A projekt eredeti megvalósítói az Esély Innovációs Nonprofit Kft és Abádszalók Község Önkormányzata voltak, azonban az adósságrendezési eljárás miatt projektgazdát és konzorciumi partnert kellett váltani.

A projekt kisebb projektelemi elindultak és megvalósultak, úgymint mentori hálózat kialakítása és működtetése, informatikai eszközök beszerzése, „Séta a mellrák elleni programok”, Egészségtábor szervezése Tiszaörsön. Megtörtént a közbeszerzés előkészítése, melyek eredményeképpen sor kerülhet a legnagyobb projektelemek megvalósítására, nevezetesen a különböző képzések és tanfolyamok lebonyolítására. Sajnos a felnőttképzési törvény várt átalakításai és az ígért határidő csúszása a projekt megvalósítási fázisait is érintette, azonban a vállalt befejezési határidőn belül időbeli átcsoportosítással megoldható a projekt zárása.

Végül a projektmenedzser részletes tájékoztatást adott a projektben elvégzendő feladatokról és kiemelte, hogy megindultak és folyamatosak a szociális kerekasztal egyeztetései az érintett szervezetekkel, rendszeresen résztvesznek a szuperviziókon és az Autonómia Alapítvány által szervezett egyéb képzéseken is.

A projektet a könnyebb megvalósítás és zökkenőmentes bonyolítás érdekében projektmenedzsment, könyvvizsgáló és egyéb tanácsadók segítik.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

logokkk