Csillagos étel – ezer adag Egri Csillag tokányt főztek

Guinness világrekord született hétvégén: ezer adag Egri Csillag tokányt főztek. A bort előtte való este mutatták be a nagyközönségnek, másnap már ételt készítettek vele a pálinkafesztiválon.

Pálinka és bor a pláza udvarán. Eger első pálinkafesztiválján is bemutatkozott az új egri fehérbor, az Egri Csillag. Sós István alpolgármester azt mondta a megnyitón: a város egy újabb kori történetét kezdték el írni az Egri Csillag megjelenésével. Úgy véli: a bor nagy karrier előtt áll, nemzetközi szinten is szeretnék elérni, hogy olyan kedvelt legyen, mint az Egri Bikavér.
A pálinkafesztiválon ezer adag Egri Csillag tokányt főztek. A séf arra törekedett, hogy a bor íze mindenképpen megmaradjon az ételben. Az ezer adag Egri Csillag tokány Guinness rekord.
A tokány marhalábszárból és sertéslapockából készült. Összesen 150 kiló húsból. Ehhez még tettek 10 kiló szalonnát, 20 kiló gombát, 20 kiló hagymát. Tizenöt liter Egri Csillagot öntöttek az üstbe.
Ahhoz, hogy a kísérletből hivatalosan is Guinness rekord legyen, fényképezni, jegyzőkönyvezni, hitelesíteni kellett. Mindaddig Egeré a dicsőség, amíg valaki egy ugyanilyen, Egri Csillag tokányt nem főz, több mint ezer adagot.