Iskolák és könyvtárak kaptak az Egri séták nem csak egrieknek könyvből

Ingyenes példányokat adott az Egri Lokálpatrióta Egylet a város iskoláinak, könyvtárainak az Egri séták nem csak egrieknek könyv második kötetéből. A könyv alapja az Egri séták sorozat, amely hamarosan a századik sétánál tart. A program szervezője, dr. Renn Oszkár bejelentette: szeptemberben, Eger Ünnepén megjelenik a harmadik kötete is.

Eger minden polgára számára örömteli, hogy az Egri séták második kötete is megjelent – mondta Kiss Lajos, az Egri Lokálpatrióta Egylet alelnöke. Szeretnék a könyvet olyan körben terjeszteni, ahol nagy hasznát veszik, ezért adnak ingyen példányt a város összes iskolájának és könyvtárának.
Az alelnök szerint a séták abban segítenek, hogy felfedezzük újra a város értékeit. Dr. Renn Oszkár, az Egri séták szervezője elmondta: a könyv alapja a több éve futó program, idén már a századik sétára várják a helytörténet iránt érdeklődő egrieket. Ezeken megismertetik a hallgatóságot a mesélők az egri nevezetességekkel, műemlékekkel, kevésbé ismert történelmi eseményekkel.
A könyvtárak és iskolák négy – négy példányt kaptak a könyvből. Az Egri séták nem csak egrieknek két kötetét 1000-1000 példányban adták ki. A harmadik kötethez már kezdik gyűjteni az anyagot, Eger Ünnepére jelenik meg.