Megnyílt a Kepes Központ

Március 1-jén megnyílt a Kepes György Nemzetközi Művészeti Központ. A Kepes-hagyaték állandó tárlata mellett médiaművészeti, interaktív és időszaki kiállítások is várják a látogatókat.

A Kepes Központ projektzáró rendezvényén Habis László polgármester hangsúlyozta, hogy az intézet létrejöttét komoly döntéssorozat és munka előzte meg, és az új művészeti központ izgalmas színfoltja lesz a városnak.
Az Alapítvány a Komplex Kultúrakutatásért nonprofit szervezet jelentős uniós támogatással újította fel a Kepes-hagyatéknak otthont adó központot. Az átalakítás teljes költégvetése meghaladta az 588 millió forintot.
Az épületen jelentős szerkezeti átalakításokat hajtottak végre, többek között egy nyolcszemélyes lifttel megkönnyítették a mozgássérültek látogatását is. Megújult például az elektromos hálózat, a gépészet, a homlokzat, a tető, de kicserélték a nyílászárókat és a padlózatot is.
A központ megnyitójára ellátogattak a Kepes család tagjai. Az időszakos kiállítás anyaga Molnár Vera, Párizsban élő művész kiállítása és a Másodfokú egyenletek című tárlat.