Férfi OB I.: ZF-Eger – OSC 15-6

Az Európa-bajnokság után, az országos havazás miatt csonka 12. fordulót rendeztek a férfi vízilabda OB I-ben. Csak két meccset – köztük az Eger-OSC találkozót – játszották le a csapatok. Szerdán Bajnokok Ligája találkozón a Szegedet fogadják az egriek.

A havazás miatt a férfi vízilabda OB I hétvégi mérkőzései közül az Magyar Vízilabda Szövetség és a csapatok döntése értelmében csak kettőt, az Eger – OSC és az FTC – BVSC meccseket játszották le. Az egrieknél most, az Európa-bajnokság után lett teljes a keret, hiszen Szécsi, Biros, Hosnyánszky a magyar, Gerritse pedig a holland válogatottal szerepelt a kontinensviadalon. Az utolsó helyezett, eddig egy pontot gyűjtő orvosegyetemisták legyőzése a válogatottak nélkül sem lehetetlen – ezt be is bizonyították a játékosok. A ZF-Eger 15-6-ra nyerte a találkozót. A nehezebb mérkőzések most következnek. Elsőként szerdán, 19 órától a Bajnokok Ligája C-csoportban a Szeged érkezik a Bitskey uszodába.
0:24 Jellemző erre – fogadjuk el. 0:54 Gerendás György vezetőedző, ZF-Eger
A szegediektől csak a kapus, Baksa László volt ott Eindhovenben, így a Csongrád megyeiek lényegében teljes mezőnymunkát végezhettek az elmúlt egy hónapban. Az egriek három vereség után legutóbb a Partizánt győzték le hazai pályán. A Szeged után a Vasas ellen, idegenben zárul a Bajnokok Ligája csoportkör a legjobb 16 között. Még nem lefutott a továbbjutás kérdése.

Férfi vízilabda OB I., Alapszakasz, 12. forduló. 2012. február 4.
Eger, Bitskey uszoda, 100 néző. V.: Vojvoda István, Csanádi Zsolt
ZF-Eger – OSC 15-6 (2-0, 4-2, 6-3, 3-1)
Eger: Bisztritsányi – Mezei 1, Bátori 4, Graham 2, Kovács G. 1, Naganuma 2, Varga 1. Cserék: Sándor (kapus), Homa, Seman 1, Binder 2, Chilkó 1, Bundschuh, Lőrincz. Edzők: Gerendás György, Tóth Kálmán.
OSC: Áts – Benczur 1 (1/1), Szécsi D., Pecz 3, Balla, Galambos 1, Szentesi 1. Cserék: Kiss Gy., Cserdi, Bencz, Tiba. Edzők: Bíró Attila, Becsey Péter.
Gól – emberelőnyből: 9/4, ill. 8/3
Ötméteresből: 0, ill. 1/1
Kipontozódott: Szécsi D. (30. p.)

A 12. forduló másik mérkőzésén:
FTC – BVSC 8-8
Később pótolják:
Szolnok – Szentes, Szeged – Debrecen, Honvéd – Kaposvár, Vasas – Pécs

Következik:
Bajnokok Ligája, legjobb 16, C-csoport, 5. forduló
ZF-Eger – A-Híd Szeged Beton VE
Eger, Bitskey uszoda, 2012. február 8., 19:00

A C-csoport állása a 4. forduló után:
1. Vasas 8 pont
2. Szeged 7 pont
3. Partizan 4 pont
4. ZF-Eger 3 pont