Heves megye legjobbjai

Az Év sportolója díjakat, illetve az Év embere elismeréseket a megyei napilap teremlabdarúgó tornáján adták át. Idén Egerbe kerültek a díjak. A sportolóknál csapatban a ZF-Eger magyar bajnok férfi pólósai kapták a legtöbb voksot a megyei sportújságíróktól, illetve a megyei sportszövetségektől. Egyéniben a birkózó Török Zsoltot, míg a fogyatékkal élő sportolóknál az úszó Földi Marcellt látták a legjobbnak. A közönségszavazatok közül a snowboard junior világbajnok Gyarmati Anna kapta a legtöbb szavazatot. Az év embere a megyei napilap és honlap olvasóinak együttes szavazatai alapján Tóthné Hasilló Annamária szülésznő lett.

A Heves Megyei Önkormányzat felkérésére idén is külön értékelte a szakma és a közönség a legjobbnak tartott csapatot, valamint az egyéni és fogyatékkal élő sportolót. A díjakat az elmúlt évtizedekhez hasonlóan a megyei napilap téli teremlabdarúgó tornáján, a helyosztók előtt adták át.
Csapatban – az újságírók és a sportszövetségek, valamint a közönség szavazatai alapján – a ZF-Eger OB I-es magyar bajnok vízilabda együttesét látták Heves megyében a legjobbnak. Az egyéni sportolók közül a szakmai elismerést az Egri Vasas junior világbajnoki ezüstérmes birkózója, Török Zsolt érdemelte ki. A közönség díjat Gyarmati Anna snowboard junior világbajnok kapta, aki sérülés miatt több versenyt is kihagy az idei versenyszezonból.
A fogyatékkal élő sportolók közül a szakma és a közönség is az egri Földi Marcellt választotta, aki az athéni Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon a 4×50 méteres váltó tagjaként és a 200 méteres gyorsúszásban olimpiai bajnoki címet szerzett.
Másodszor adták át az év embere elismeréseket. A megyei napilapban 50 héten keresztül mutatták be azokat az embereket, akik saját területükön a legtöbbet tettek a megye fejlődéséért, elismeréséért. Közülük az év bábája, vagyis Tóthné Hasilló Annamária szülésznő kapta a legtöbb közönségszavazatot. Helyette férje vette át a díjat, mert a díjazott éppen egy szülést vezetett le. A második legtöbb szavazatot Botka Tímea, a Vidám Mancsok Állatvédő Egyesület elnöke kapta. Harmadik lett Ecsényi Károly, kerecsendi helytörténész. A díjakat Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és Varga Ottó, a megyei napilap főszerkesztő-kiadóigazgatója adta át.