Ne füstölögj! – legalábbis ne buszmegállóban

Január elsejétől nem lehet dohányozni a vonatokon, nem lesznek dohányzók számára kijelölt kocsik. Sőt a buszmegállókban és a buszpályaudvaron sem lehet rágyújtani. Egerben ezt a tiltást az Agria Volán már az új menetrenddel egy időben kifüggesztette. A törvény megvan, a végrehajtási utasítás még nincs, így részleteket még nem lehet tudni.

Most még lehet dohányozni, amíg a buszra várunk. Január elsejétől ezt már csak alapos mérlegelés után tehetjük meg: meg kell néznünk, elég távol állunk-e a megállótól. A kiírás szerint ugyanis a megálló ötméteres körzetében tilos lesz rágyújtani.
Az Agria Volán az új menetrend kifüggesztésével egy időben elhelyezte a dohányzás tiltását ábrázoló piktogramokat is. Ami a táblán nem olvasható: január 1-jétől terjesztik ki az 1999-ben született, idén módosított törvény hatályát a buszmegállókra, buszpályaudvarra is.
A törvény megvan, a végrehajtási utasítás egyelőre hiányzik. Az biztos, hogy január elseje után a buszmegálló és a buszpályaudvar környékén – ahogy a törvény fogalmaz – a nyílt légterű megálló külső határvonalától számított öt méteren kívül lehet csak rágyújtani.