Évet zártak a polgárőrök

Egy év alatt csaknem négy és fél ezer óra szolgálatban, ennek fele a rendőrséggel közösen – vonták meg a mérleget a Polgárőrség Eger hagyományos évzáró ünnepségén. A polgárőrök nemcsak a rendőrséggel dolgoznak együtt, hanem az önkormányzattal, a közterület-felügyelettel is.

Közel kétezer órát dolgoztak együtt a polgárőrök a rendőrséggel – értékelt Kádas István rendőr alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője, majd megköszönte a közös munkát. Kádas István kitért arra is, hogy 2012. február 1-jétől változik a polgárőr törvény, ez újabb feladatokat ró majd a polgárőrökre és rendőrökre, új együttműködési megállapodást is kell kötniük.
Harmincnégy polgárőr 11 hónap alatt 4258 órát töltött szolgálatban, három évvel ezelőtt kezdték a rendőrséggel a közös járőrözést, tavaly még az órák egynegyedét, most már a felét együtt dolgozták végig.
A közterület-felügyelet általában a közterület rendjének fenntartása érdekében kéri a polgárőrök segítségét, például a Csillagszóró akcióban közös ellenőrzéseket végeztek, a halottak napján pedig a szubjektív biztonságérzet növelése érdekében dolgoztak együtt.
A polgárőrség a Zöld Kommandóban is együttműködik a várossal.