Évértékelő a Polgárőrség Egernél

Évértékelőt tartottak a Polgárőrség Eger tagjai. Az évzárón a meghívott vendégek, így a rendőrség, az önkormányzat, a Közterület Felügyelet és más szervezetek képviselői is elmondták véleményüket, jövő évi terveiket a közös munkával kapcsolatban.

Petrovics András, egri rendőrkapitány kiemelte, továbbra is szorgalmazza a közös szolgálatokat. Jövőre, Magyarország Uniós elnöksége miatt még nagyobb teher hárulhat az első félévben az egri rendőrkapitányságra, így még több segítséget kér a Polgárőrség Eger tagjaitól. Cserged Csaba, a közterület felügyelet részéről elmondta, a Zöldkommandóval közösen végzett idei munkájuknak jó mércéje az az 516 tonna elszállított szemét, amit 14 alkalommal gyűjtöttek be a szemétszüret alkalmával. Bögös Zoltán, a Polgárőrség Eger elnöke rövid évértékelőjében hangsúlyozta, bár a támogatások nagy része év végén érkezett, ez az elvégzett munkán nem látszik. A szolgálati óraszám meghaladja a 4200 órát. Év közben a technikai hátteret is sikerült fejleszteni.
A szervezet egy gépjárművel rendelkezik. Folyamatos az tagtoborzás, a tagoknak az oktatás és vizsgáztatás. Az eredményes munkához szükség lenne még egy terepjáróra, illetve mobil internetre. Az év polgárőre kitüntetést Hajdú Andrea kapta. A Polgárőrség Eger elnökségének nevében elismerésben részesült még Kaló Miklós, Hegedűs József, Polyák Sándor és Alaxai Viktor.