Bronzvasárnap

Folytatódott az adventi ünnepségsorozat a belvárosban: dr. Kádár Zsolt esperes gyújtotta meg az adventi koszorú második gyertyáját, és fogalmazta meg ünnepi gondolatait. A Dobó téren felállított színpadon ezután zenés műsort adtak az érdeklődőknek.

A Lenkey János Általános Iskola fiúkórusa kezdte a műsort, majd Kádár Zsolt esperes mondta el ünnepváró gondolatait. Ahogy fogalmazott: fel kell tennünk magunkban a kérdést, mit, illetve kit várunk advent idején. Reménykednünk kell abban, hogy Isten elkészítette a segítséget számunkra azáltal, hogy karácsonykor elküldte az Ő Fiát szabadítónak. Az adventi koszorú második gyertyája így a reménység gyertyája is. Az eseményre látogatók már készülnek az év végi ünnepekre.
Jövő vasárnap tovább folytatódik az ünnepségsorozat, akkor Aklán Béla Sándor evangélikus lelkész fogalmazza meg adventi gondolatait. Az advent a kereszténykultúrkörben a karácsonyt megelőző várakozás időszaka, mely Krisztus eljövetelében éri majd el jutalmát. Az ünnep heteiben koncertek, kulturális programok és karácsonyi vásár várja az érdeklődőket.