Sneider: A Fidesz lesöpri a padlást

Az egykulcsos adórendszer, a magánnyugdíj-pénztárak 3000 milliárdjának felélése, az egészségügy várható privatizációja – többek között ezekkel a kormányintézkedésekkel nem ért egyet a Jobbik Magyarországért Mozgalom. Sneider Tamás, a párt alelnöke az andornaktályai lakossági fórumon azt mondta: a Fidesz lesöpri a padlást, mindenkitől elvesz mindent.

Sneider Tamás szerint az IMF mindenhol követeli az egészségügy privatizálását vagy a támogatások minimalizálását. Szerinte a támogatások nálunk tovább nem csökkenthetők, így várható a privatizáció.
Azzal, hogy a kormány állami kézbe veszi az oktatást és az egészségügyet, elképzelhetetlenné válik egy olyan ellenállás, mint a HospInvesttel szemben volt – fogalmazott. A Jobbik azt kérte, hogy a Fidesz nyújtson garanciát: egyetlen intézményt sem adnak el. A Fidesz ezt a módosító javaslatukat nem támogatta.
Sneider Tamás azt mondja: a nagyobb kormánypárt elvégezte a nyugdíjrendszer teljes leépítését, ma a várható nyugdíjunk mindössze 30%-át garantálja törvény. A magánnyugdíj-pénztárakból befolyt 3000 milliárdból a kormány 500 milliárdért MOL-részvényeket vásárolt, 700 milliárdot az MSZP-kormány öröksége, a költségvetési hiány vitt el, a többit az államadósság visszafizetésére fordították. Sneider úgy látja: Magyarország soha nem fogja tudni visszafizetni az adósságát – el kell kezdeni tárgyalni az átütemezéséről, az adósság egy részének elengedéséről.
Az elszámoltatásról azt mondta: több a biztos, mint amennyien eddig megütötték a bokájukat. A két nagy párt sakkban tartja egymást, túl sokat tudnak egymás korrupciós ügyeiről, így előrelépés nem is várható.