Diabétesz Világnap

A Nemzetközi Diabétesz világnap alkalmából kék lufikkal vonultak a főiskola elé a Cukorbetegek Egri Egyesületének tagjai. Így kívánták felhívni a figyelmet erre a sokakat érintő betegségre. A cukorbetegség a világon jelenleg 250 millió embert érint, hazánkban 750 ezer ember küzd ezzel a kórral. Az egri egyesület éppen ezért szervez rendszeresen megelőző és szűrő programokat.

A cukorbetegség odafigyeléssel, megfelelő életmóddal megelőzhető-ez a jelmondata az idei
Diabétesz Világnapnak, amelyet minden évben novemberben, Frederick Banting, az inzulin feltalálójának születésnapján rendeznek meg. A világnaphoz a Cukorbetegek Egri Egyesülete 2006-ban csatlakozott először, a tagoknak és az érdeklődőknek rendszeresen szerveznek tanácsadást, szűréseket és bemutatókat, a Bartakovics Béla Művelődési Házban. A szervezet így szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy a cukorbetegség olyan állapot, amellyel együtt lehet élni.
Az Egri Diabetes Világnapi Rendezvényen a Gencsapáti-Perenyei Cukorbeteg Egyesület elnöke a cukorbetegség és a lelkiállapot összefüggéseiről beszélt.
A cukorbetegség elleni összefogás jeleként az eseményen részt vevők átvonultak az Eszterházy térre, ahol a világnap tiszteletére élő kört alkottak a Bazilika körül.