Zöld fordulat

Zöld fordulatra, új típusú gazdaságpolitikára van szükség van szükség – jelentette ki Vágó Gábor, az LMP Országos választmányának szóvivője. Mint mondta, olyan gazdaságfejlesztési alapot kellene létrehozni, amely lehetővé teszi, hogy a forrásokat nem eltőzsdézi az állam, hanem a zöld iparba helyezi, ahol néhány év alatt megtérülnének a befektetések a rezsicsökkenéssel, és ezzel fel lehetne lendíteni a válságban lévő építőipart is.

Azzal, hogy ma bóvlivá minősítették Magyarországot a zsákutcába jutott gazdaságpolitikánk eljutott a falig – mondta Vágó Gábor. Az LMP országos választmányának szóvivője szerint a kormány gazdaságpolitikája kiszámíthatatlan, csupán az elitnek kedvez, az idei adóváltozások is az alacsony jövedelműeket sújtják, ezzel a Fidesz végleg kettészakítja Magyarországot.
A Munkát és levegőt című kiadványban az LMP pontosan kiszámolta, hogy hogyan lehetne végrehajtani a zöld fordulatot.
Vágó Gábor szerint a szüksége fordulat első lépése Matolcsy György lemondása, ő szimbolizálja ugyanis a külföld felé is a bizonytalanságot. Hozzátette, a kormányka le kellene ülnie az érdekelt szereplőkkel, a munkavállalókkal, munkaadókkal, kamarákkal, és el kellene velük fogadtatni az elképzeléseit.
Az LMP arra kéri Orbán Viktort, hogy hétfőn a parlamentben napirend előtt mondja el, hogy milyen lesz a a kormány új gazdaságpolitikája.