12 évig bujkált – Makláron fogták el

Tizenkét évig körözték, Makláron fogták el. A kábítószerrel való visszaéléssel vádolt férfi több éve élt itt álnéven, családot is alapított, a faluban senki nem tudta, hogy valójában ki ő. A férfi ellen két éve már nemzetközi elfogatóparancsot is adtak ki.

Kommandósok fogták el a 47 éves férfit november 17-én éjjel, Makláron. A Terror-elhárítási Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai bukkantak a nyomára.
A rendőrségi sajtóközleményben az áll: alapos és mindenre kiterjedő nyomozás után jutottak el hozzá. Az S. Gy. monogramú férfit 1998 óta körözték kábítószerrel való visszaélés miatt. A faluban három éve élt, nevet változtatott, új családot, új életet teremtett magának. Környezetében senki nem tudta, ki is valójában. Attilaként ismerték. Havasi László polgármester azt mondja: három-négy éve költöztek Maklárra, itt laktak, de nem ide voltak bejelentkezve. Egyikük Budapestre, másikuk Egerbe, csak az üzlet volt Maklárra bejegyezve.
A faluban viszonylag ritkán lehetett vele találkozni. A család egyébként barátságos és segítőkész volt; a férfi kedvezményesen adott el például kerékpárt az önkormányzatnak.
A körözött – és most elfogott – férfi ügyei néhány hónap múlva elévültek volna.