Országgyűlési képviselőkkel egyeztetett az MSZOSZ

Hamarosan dönt a parlament a munka törvénykönyvéről, az MSZOSZ és a többi konföderáció vezetői a végszavazás előtt még személyesen szerették volna felhívni az országgyűlési képviselők figyelmét arra, mit tartanak elfogadhatatlannak. A megye összes országgyűlési képviselőjét meghívták a beszélgetésre. Szóba került a jövő hétre tervezett demonstráció is; a Deák Ferenc úton 25-én városlakó nagygyűlést tart a Baloldali Jövő Fórum. Az út egy részét lezárják.

A négy szakszervezeti konföderáció nem ért egyet a munka törvénykönyve tervezetével, 94 pontból álló módosító javaslatot küldtek az országgyűlési  képviselőknek Most személyesen szerették volna őket „megpuhítani”- ahogy az MSZOSZ képviselet-vezetője fogalmazott-, hogy úgy szavazzanak: ne járjanak rosszul a dolgozók.
Ivády Gábor országgyűlési képviselő azt mondja: egyik független képviselőtársával együtt 86 módosító indítványt adtak be. A legnagyobb hibának azt tartja, hogy a szakszervezetekkel nem tárgyalt a kormány, megpróbálják azokat ellehetetleníteni.
Kiszolgáltatott helyzetbe hozza a kormány a munkavállalókat – mondja Sós Tamás szocialista országgyűlési képviselő -, ez az MSZP szerint elfogadhatatlan. 509 módosító indítványt nyújtottak a törvény tervezetéhez.
Jövő héten, 25-én városlakó nagygyűlést és demonstrációt tartanak a Deák Ferenc úton. A szervező Baloldali Jövő Egyesület a demokratikus és civil aktivitásra épülő önkormányzatiságra hívja fel a figyelmet.
A Deák Ferenc út belváros felé tartó két sávját lezárják a Hadnagy út és a Stadion utca között. A demonstrációra meghívták az önkormányzati képviselőket is. A szervezőkhöz csatlakozott az MSZOSZ és a Vasas Szakszervezet.