Sajtóbeszélgetés

Kötetlen beszélgetésre hívta a helyi sajtó képviselőit a Heves Megyei Bíróság, a megyei főügyészség, valamint a megyei rendőr-főkapitányság. A kezdeményezés célja a hatékonyabb együttműködés kialakítása, a gyorsabb információáramlás biztosítása az igazságszolgáltatási szervek és a médiumok között.

A tudósításoknak, a híreknek egyre nagyobb részét teszik a rendőrségi ügyek, a bíróságokon folyó események, tehát fontos, hogy a sajtó korrekt módon, naprakészen tájékoztassa a közvéleményt-hangzott el a Heves Megyei Bíróságon tartott sajtóbeszélgetésen. Egerben az igazságügyi szervek képviselői elégedettek a helyi média munkájával, céljuk, hogy a sajtószabadság, a nyilvánosság elve, valamint a tájékoztatáshoz való jog megfelelőképpen érvényesüljön az eljárás minden szakaszában.
Ez hivatott elősegíteni a Heves Megyei Bíróság október 1-jén hatályba lépett sajtószabályzata is.
A helyi sajtó képviselői felvetették, hogy a szerkesztőségek kapjanak egy nyilvános, elektronikusan mindenki számára elérhető tárgyalási jegyzéket, valamint egy-egy nagyobb, közérdeklődésre számot tartó perről előzetesen rövid írásos tájékoztatás, összefoglaló álljon rendelkezésükre. Az igazságügyi szervek képviselő viszont azt szeretnék, hogy a riporterek előre jelezzék, hogy milyen ügyek tarthatnak számot a média érdeklődésére.
Elhangzott: a korrekt, naprakész igazságügyi tájékoztatás érdekében jövő tavasszal tréninget tartanak a helyi médiumok munkatársainak.