Többmilliós könyvszállítmány

A Nemzeti Kulturális Alap 400 milliós Márai-programjának keretében 680 magyarországi és határon túli magyar könyvtár gyarapíthatja állományát magyar nyelvű szépirodalmi, ismeretterjesztő és ifjúsági könyvekkel. Heves megye könyvtárai közül a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár mellett 8 városi és 9 települési könyvtár, illetve az Eszterházy Károly Főiskola könyvtára részesült a támogatásból, összesen közel 11 millió forint értékben.

A megyei könyvtár 2,3 millió forintért igényelhetett könyveket. A pénzből a központi könyvtár mellett a gyerekkönyvtár, a fiókkönyvtárak és a megyében működő mozgókönyvtárak állományát fejlesztjük. Az így megrendelt 860 kötet jelentős része augusztus végén megérkezett, a katalogizálás folyamatosan zajlik, így a kiadványok egy részét az olvasók már kölcsönözhetik. Törekedtek arra, hogy minden korosztály találjon magának olvasnivalót a pályázatból beszerzett könyvek között, akad szépirodalom, szakirodalom, gyerekkönyv, hangoskönyv is.
A Márai-listán érkezett könyvek legnagyobbika egy Michelangelo műveit bemutató album. A könyvtár játékot indított, az az olvasó, aki eltalálja a hatalmas kötet súlyát, könyvajándékot kap.