Lengőteke bajnokság időseknek

A Heves Megyei Önkormányzat Egri Idősek Otthona lengőteke bajnokságot szervezett a megyei idősotthonok csapatainak. Kilenc intézmény több mint hetven résztvevővel képviseltette magát ezen az egri eseményen. Az idei versengést minimális, két fás különbséggel a Bélapátfalvi Idősek Otthona csapata nyerte, míg egyéniben a felnémeti Kormos Gézáné lett a legjobb.

Az idősek éppen úgy szeretik a versengést, mint a fiatalok. Nekik is szükségük van a társas kapcsolatokra. Ezt szem előtt tartva a Heves Megyei Önkormányzat Idősek Otthona Eger négy évvel ezelőtt szervezte az első lengőteke vándor-kupa bajnokságot, elsősorban a megyei fenntartású intézményeknek. Az idei versenyre Vámosgyörkről, Csányból, Hatvanból, Bélapátfalváról, Parádról és Egerből érkeztek ötfős csapatok, de a Berva-völgyi Idősek Otthona, valamint a Felnémeti és a Gyöngyösi Nappali Gondozási Központ is képviseltette magát.
Az egrieknél Mészáros István bár nem lát, mégis több sportágban aktívan részt vesz, így a csörgőlabda mellett a lengőtekében is.
A negyedik lengőteke vándor-kupa bajnokságot 122 fával a Bélapátfalvi Idősek Otthona csapata nyerte a 120 fát ütő Felnémeti Nappali Gondozási Központ és a 119 pontot elérő Egri Idősek Otthona előtt. Egyéniben a felnémeti Kormos Gézáné lett a legjobb 34 ponttal.