Sportlétesítmények

A Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége Egerben tartotta három napos szakmai konferenciáját. A résztvevők megtekintették az egri önkormányzati és magán kézben levő sportlétesítményeket. Egyöntetű vélemény, mely szerint Egerben sokkal jobb állapotban vannak a sportpályák, mint más hasonló típusú településen.

Évente egy szakmai találkozót tart a Sportlétesítmények Magyarországi Szövetsége. Idén Egerre esett a választás, ahol az első napi szakállamtitkársági beszámolón a készülő új sporttörvényről hallhatott az ország minden részéből érkezett 45 vendég, majd szakmai bemutatók keretében bejárták az egri sportlétesítményeket, nem csak a városi, hanem a magánkézben levőket is.
Egyöntetű vélemény, mely szerint Egerben sokkal jobb állapotban vannak a sportpályák, mint más hasonló típusú településen.
A hazai létesítmények zöme 1985 után épült, fenntartásukhoz egyre több pénzre lenne szükség, amiből ma elég kevés van. A szövetség felmérést indít. Kíváncsiak arra, hogy ma Magyarországon mennyi sportlétesítmény működik, ehhez persze meg kell határozni, hogy mi számít sportlétesítménynek. Fejlesztési stratégiát dolgoznak ki. Meghatározzák, hogy az egyes településtípusoknak milyen létesítményekkel kellene rendelkezniük, és ebből mennyit vállalna az állam.