NB II-ben indul a csapat – tulajdonosváltás az Egri FC-nél

Az Egri Futball Club Kft-t működtető gazdasági társaság kivonul a megyeszékhely labdarúgásából, de a tulajdonjogot – megfelelő pénzért – készek átadni a városnak. A pénteki egyeztetésen eldőlt, a jelenlegi tulajdonosok hétfőig nevezik a csapatot az NB II-be. A város továbbra is támogatja a labdarúgást. Az új helyzetben új támogatói kört akarnak kialakítani. Az egyeztetéseket jövő héten folytatják.

Az Egri FC NB III-as labdarúgói már hetekkel a szezon zárása előtt megnyerték a bajnokságot, de a folytatással kapcsolatban a mai napig több kérdőjel is akadt. A gazdasági társaságot működtető tulajdonos és a város egyeztetése pénteken zárult. E szerint az Eger hétfőig befizeti az NB II-es nevezéshez szükséges majdnem 1 millió forintot, viszont az eddigi többségi tulajdonos kivonul a megyeszékhely labdarúgásából. A közös folytatásról, a pénzügyi finanszírozás elosztásáról nem sikerült megegyezni, de a tulajdonjogot – megfelelő pénzért – készek átadni a városnak.
Az alpolgármester elmondta, a város továbbra is támogatja a labdarúgást. Az új helyzetben új támogatói kört kívánnak kialakítani. Már elindultak az egyelőre informális egyeztetések.