„Nyugtatószoba” átadása

A mentális egészség megőrzését és a regenerációt segíti az a terápiás szoba, amelyet kedden adtak át az Egri Autista Alapítvány napközi otthonában. A közel egy millió forintos fejlesztés pályázati forrásból valamint a megyei polgári bál bevételéből valósulhatott meg.

Az Egri Autista Alapítvány közel tizenöt éve dolgozik azon, hogy megkönnyítse az autista gyermekek és családjaik életét. A szervezet tevékenysége sokrétű: támogató szolgálatot működtetnek, napközi otthoni ellátást biztosítanak valamint szolgáltatóházat tartanak fenn, melyben megváltozott munkaképességűeket foglalkoztatnak. Az alapítvány bár önfenntartó, folyamatosan fejleszt, egy ingerterápiás szoba kialakítása már régóta a terveik között szerepelt.
A gondolatot tett követte: a Fidesz Egri Szervezete az egri és a megyei közgyűlés polgári frakciójával közösen úgy döntött, idén az autistákat gondozó megyei szervezetek munkáját támogatják. Az általuk rendezett polgári bál bevételét az egri és a gyöngyösi autista alapítvány javára ajánlották fel.
A bál bevételéből így jöhetett létre az a terápiás szoba, melyben biztonságos, ugyanakkor inger-gazdag környezet fogadja az alapítvány gondozottjait. A tükörgömb, a színes fényoszlopok, a speciális vízágy, a babzsák-fotel nyugodt hangulatot eredményez.
Az autista fiatalok verssel és játékkal köszönték meg a felajánlást.