Liszt Ferenc műveltségi verseny

Második fordulójához érkezett az a zenei műveltségi verseny, amelyet Liszt Ferenc születésének 200. évfordulója alkalmából hirdettek meg a megyei jogú városok általános iskolásai számára. Az országos vetélkedő városi döntőjét kedden a Farkas Ferenc Zeneiskolában tartották, melyen a Lenkey János Általános Iskola csapata szerepelt a legeredményesebben. Városunkat így ők képviselhetik a szeptemberi országos megmérettetésen.

Húsz város 110 iskolájának 222 csapata vesz részt azon az országos Liszt-vetélkedőn, melynek ötletgazdája, kezdeményezője és fő szervezője az érdi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola. A márciusban indult és szeptember 17-ig tartó zenei verseny keretében a diákoknak négy fordulón át kell számot adniuk Liszt Ferenc életéről és munkásságáról. Egerben a városi döntőt a Farkas Ferenc Zeneiskolában rendezték meg június 14-én, ahol 30 egri tanuló mérte össze tudását.
A megmérettetést megtisztelte jelenlétével Varga Károly, a Magyar Rádió zenei szerkesztője is, aki örömmel tapasztalta a diákok felkészültségét. A Farkas Ferenc Zeneiskola csapatával holtversenyben végül a Lenkey János Általános Iskola tanulói bizonyultak jobbnak, így ők képviselhetik Egert a Liszt Ferenc Műveltségi Vetélkedő országos döntőjén, melyet Érden rendeznek meg.