Informatikai fejlesztés

Pályázati forrásból, közel 200 millió forint értékben az oktatást segítő, korszerű informatikai eszközökkel bővült tizenegy önkormányzati fenntartású általános és középiskola. Az eszközbeszerzésen kívül, a városi önkormányzat támogatásával, továbbképzéseket is tartottak a pedagógusoknak.

A kiírás szerint 2007-es, a beadási határidőt tekintve 2008-as pályázatról van szó. Többszöri aktualizálás után tavaly októberben kapta kézhez a város a támogatói szerződést, ami 195,5 millió forintról szólt. Ezt az összeget a városi fenntartású oktatási intézmények informatikai fejlesztésére lehetett felhasználni. A közbeszerzési pályázat kiírása és elbírálása után a város négy általános és hét középiskolája összesen 303 komplett személyi számítógépet, 119 interaktív táblát, notebookot, projektort tartalmazó tantermi csomagot, valamint wifi csomagokat, szavazó szetteket kapott az elmúlt héten.
A pályázathoz kapcsolódó továbbképzésen eddig 270 pedagógus vett részt. A pályázati kiírás alapján az eszközök fogadásához szükséges egyéb technikai feltételeket, így tárolóhelyeket, polcokat, elektromos vezetékeket a pályázónak, a városnak kellett biztosítani.
A projekt összköltsége, az önerővel együtt így meghaladja a 200 millió forintot. Június 15-én a Hunyadiban harmadik osztályos diákok bevonásával bemutató órát tartanak, melyen az új eszközök használatát is bemutatják a gyakorlatban.