Új igazolások a ZF-Egernél

Heten távoztak, hatan érkeztek a magyar bajnok ZF-Eger férfi vízilabdásaihoz. A klub költségvetése csökken, ennek ellenére az új szezonban is bajnokesélyes gárdája lesz Egernek – hangzott el az Egri Vízilabda Klub sajtótájékoztatóján.

Jelenleg úgy tűnik, kevesebb pénzből tudunk gazdálkodni a következő szezonban, mint az elmúlt idényben, amikor végre sikerült bajnokságot nyernie a csapatnak – jelentette be Bárány Attila, az Egri Vízilabda Klub ügyvezető elnöke. Próbálnak újabb szponzorokat szerezni. Ami megnyugtató, a két legnagyobb támogató, a névszponzor és a város is közel változatlan mértékben segíti a klubot. Heten távoztak, hatan érkeztek a magyar bajnok ZF-Eger férfi vízilabdásaihoz. A japán válogatott Naganuma és a magyar junior válogatott kapus Bisztritsányi a Pécstől, Mezei Tamás és a holland válogatott Gerritse a Szolnoktól, Bátori Bence a Honvédtól, Chilkó Márton pedig Kassáról tér haza nevelőegyesületéhez. Távozik Nébald, Petrovai, Sántavy, Kotszidisz, Kis Gábor, Feltham és Hegedüs.
Szerethető, jó csapat jött össze a következő szezonra. Nekünk is csalódás lenne, ha nem játszana ismét döntőt az Eger. Nem szeretnénk úgy járni, mint a Fradi, ami 2000-ben bajnok lett, azóta viszont csak keresik önmagukat – mondta Gerendás György, a férfi csapat edzője.
A női csapat részéről Kelemen Attila edző beszélt az új szezonról. Pardi és Kertes Amerikában folytatja tanulmányait. Egy új játékos érkezik Ausztráliából. Cél változatlanul a bajnoki döntő és ha az anyagiak lehetővé teszik, indulás a LEN-kupában.

A férfi bajnokcsapat 2011/12-es játékoskerete:

– Kapusok:
Szécsi Zoltán
Bisztritsányi Dávid

– Mezőnyjátékosok:
Bátori Bence
Binder Szabolcs
Biros Péter
Bundschuh Erik
Chilkó Márton
Gerritse, WiWo (NED)
Graham, Kevin (CAN)
Hosnyánszky Norbert
Jakab Damján
Kovács Gábor
Mezei Tamás
Naganuma Acusi (JPN)
Takács János
Varga II. Zsolt
Rajtuk kívül több ifjúsági játékos is játéklehetőséget kaphat a következő szezonban