Labdarúgó NB III.: Egri FC – Monor 2-1

A labdarúgó NB III. 28. fordulójában, az Eger-Monor összecsapáson megismétlődött a két csapat őszi mérkőzésének eredménye. A vendégek szereztek vezetést, de ismét az Eger nyert 2-1-re.

Az előző fordulóban Gyöngyösön 3-0-ra kikapott az Eger, egy év után első vereségét szenvedte el a csapat, majd szerdán a dr. Vass Géza kupa döntőjében 3-2-re nyertek a Felsőtárkány ellen, először hódítva el ezt a trófeát.
A nyolcadik Monor elleni bajnoki meccs első helyzetét az egri Szabó Gergő hagyta ki, majd a Gyöngyös és a korábbi Salgótarján elleni meccshez hasonlóan büntetőből szerzett vezetést a vendégcsapat. A nyolcadik percben addig adogattak a saját 16-osukon belül az egriek, míg a labdát megszerző Bánt Romhányi felrúgta, 11-es. A büntetőt Csikós a másik oldalra elvetődő Illyés mellett lőtte a hálóba, 0-1. Két egri próbálkozás után 20 perccel később jött az egri egyenlítés. A labdát felvezető Hamar Ádám 20 méterről, középről jól eltalált lövéssel vette be a monori kaput, a vetődő Mezei csak érintette a labdát, 1-1. Öt perccel később Mile végezhetett el szögletet. A rövidre ívelt labdát Romhányi csúsztatta a kapuba, mintegy javítva a 11-esnél elkövetett hibáját, 2-1 az Egernek. A folytatásban több helyzete volt a hazaiaknak, de a szórványos ellentámadások közül egyszer már csak Illyésen múlt, hogy nem született újabb monori gól.
Szombaton, szintén hazai pályán, 17 órától a jelenleg 5. Putnok lesz a ellenfél a bajnokság utolsó előtti fordulójában.

NB III. Mátra-csoport, 28. fordul. 2011. május 28.
Eger, Városi Stadion, 100 néző. V.: Kovács Gábor (Mocsári T., Csibra G.).
Egri FC – Monor SE 2-1 (2-1)
Eger: Illyés – Debreceni, Mile, Kiskapusi, Káposzta – Romhányi, Zováth, Vén – Hamar ( Somodi 83.), Bardi, Szabó G. (Kálmán 79.). Edző: Lengyel Lajos.
Monor: Mezei – Morauszki, Kajli, Szabó Sz., Rajna – Erős, Csőke, Bán, Csikós – Cselőtei, Palicz. Edző: Baranyi György.
Gólszerzők: Hamar (29.), Romhányi (33.), ill. Csikós (11-esből 8.)
Sárga lap: Hamar (63.), ill. Szabó Sz. (4.), Kajli (54.)

További eredmények:
Tiszaújváros – Balassagyarmat – elmaradt, mert a vendégek nem jelentek meg; Salgótarjáni BTC – Felsőtárkány SE 2–2, Putnok VSE – Gyöngyösi AK 4–1, Ózdi FC – Rákosmenti KSK 1–3, Rákosszentmihályi AFC – Vasas II. 2–5, Tura VSK – Hevesi LSC 0-2, Balmazújvárosi FC – Dunakeszi Vasutas SE 4-0

NB III. Mátra-csoport, 29. forduló
Eger, Városi Stadion, 2011. június 4., szombat, 17:00
Egri FC (1.) – Putnok VSE (5.)