Tereprendezés idén, parkosítás jövőre

Többek között az érdekelte a tulajdonosokat, hogy mikor folytatódik tovább a tereprendezés a kőlyuki pincesoron. A völgy feltöltése tavaly elkezdődött, úgy tűnik, idén csak a földmunkával végeznek.

Tavaly kezdődött a munka, miután a közgyűlés 2010 nyarán elfogadta a kőlyuki pincesor szabályozási tervét. Feltöltik a terület egy részét, máshol a dombot nyesik meg, végül vékony zúzott kő kerül az útra – nagyjából ez az, amit idén el tud végezni az önkormányzat, és körülbelül ennyi fér a rendelkezésre álló ötmillió forintba. Ez az ötmillió valójában csak három, ugyanis kettőből két olyan pincét vesz meg az önkormányzat, amely útjában áll a terület átalakításának. Jövőre fatelepítéssel folytatják, padokat, asztalokat szeretnének ide helyezni. Ügyelnek arra is, hogy a pincék előtt legyen elég parkoló.
A megjelent pincetulajdonosok elsősorban arra voltak kíváncsiak, mikor folytatják a tereprendezést, még nem végeztek ugyanis vele, pedig korábban május végét jelölték meg határidőként. Az elvégzett munkával kapcsolatban kifogásolták, hogy az elültetett fák fele sem fakadt meg, ahol feltöltötték a területet, ott rossz a lejtés, a víz a pincékbe folyik be. Az alpolgármester szerint is meg kell oldani ezt a problémát. Sós István azt mondja: várják a Széchenyi Terv pályázati lehetőségeit is. Azt szeretnék, ha a kőlyuki pincesor ugyanolyanná válna, mint a Szépasszonyvölgy.