Kinevezések, átszervezés

Vezetőket választottak a könyvtár, a tűzoltóság, és oktatási intézmények élére a városi közgyűlésen. A testület döntött az óvodai és iskolai hálózat átalakításáról.

Napirendek előtt a városvezetés és a képviselők ünnepélyesen köszöntötték a ZF Eger győztes vízipólósait, a klub vezetését. Tőzsér Istvánné kapott ismét megbízást a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár igazgatói Seres Tibor lett az egri tűzoltóság parancsnoka.
Gál Judit lesz a jövőben is a Benedek Elek Óvoda, Takács Györgyné a Gyermekkert Óvoda, Szajlainé Szőke Éva a Gyermeklánc Óvoda vezetője.
A testület Szeleczki Jánost bízta meg a Lenkey János Általános Iskola vezetői teendőinek ellátásával. Dr. Vasas Joachim lett az Egri Kereskedelmi, Mezőgazdasági, Vendéglátóipari Szakközép-, Szakiskola és Kollégium igazgatója.
A Pásztorvölgyi Iskolát augusztus 1-től Kántor Zsolt vezeti. A Farkas Ferenc Zeneiskolát továbbra is Barczi Edina igazgatja, Kovács Géza pedig a Városi Sportiskolát.
A közgyűlés felmentette saját kérésére Országh Gézánét a Gyermekkert Óvoda vezetőjét, nyugállományba vonulása miatt.
A testület döntött az aljegyzői pályázat kiírásáról. A szabálysértési rendelet módosítása 14 témát érint, egyebek mellett a büntetési tételeket változtatja, 50 ezer forintos felső határt állapít meg.
Első fordulóban tárgyalt a testület a város új alapokmányáról, mely a több mint egy évtizeddel ezelőtt született szabályozás helyébe lép majd. Ez többek között a közgyűlés rendjéről, működéséről szól, s a hatékony és átláthatóbb szervezeti működést biztosítja – fogalmazott Dr. Kovács Luca jegyző.
A város iskolai és óvodai hálózatának átszervezéséről hosszas vita után született döntés. A város óvodái három körzetközponthoz tartoznak majd,
Döntöttek a Lenkey János Általános Iskola Egerszóláti Tagiskola és a Felsővárosi Általános Iskola Egerbaktai Tagiskolájának megszüntetéséről. Ezek a gyerekek az egri székhelyiskolába járhatnak majd.
Felsővárosi Általános Iskola székhelyét áthelyezték a Balassi Bálint Általános Iskolába.
A közgyűlés elfogadta a városi tulajdonú cégek beszámolóit, valamint határozott arról is, hogy az idegenforgalmi adó mértéke jövőre sem változik, az adónemet érintő néhány adókedvezmény azonban 2012-től megszűnik. A magánszállásadók figyelmét rendeletben hívják fel a vendégéjszakák számának pontos regisztrációjára.