Labdarúgó NB III: Egri FC – Rákosmenti KSK 1-1

A hazai bajnokavatón győzelmet vártak a szurkolók az Egri FC-től. Kotula révén meg is szerezték a vezetést a hazaiak, de a Rákosmente együttese a második félidőben egyenlített, azt követően pedig a jól szervezett fővárosi védelmet már nem sikerült átjátszani, maradt az 1-1.

A kezdés is azt bizonyította, hogy a fővárosiak nem az alsóházhoz tartoznak. Több gólhelyzetet is kialakítottak Illyés kapuja előtt, amire hazai részről csak negyedóra után érkezett válasz. A 28. percben Lukács 22 méterről elvégzett szabadrúgása után a labda a kapufán csattant, onnan került vissza a mezőnybe, amiből kibontakozott az az egri ellentámadás, melynek végén Kotula megszerezte a vezetést. Nem adták fel a vendégek. A második félidő 23. percében Kerényi kapu elé ívelt szabadrúgását követően Illyés nem találta el a labdát, Molnár István viszont igen – 1-1. A végén a vendégek cseréikkel még jobban megerősítették a védelmet, így nem esett újabb gól. Bár nem sikerült győzni a hazai bajnokavatás így sem maradt el.
Bár még négy forduló hátra van, már a jövővel is kell foglalkozni. A klub, a játékosok a feljutást célozták meg a szezon elején. Ezt a célt teljesítették. Az NB II-es licenc is rendben van.
A Balmazújváros, a Gyöngyös és a Putnok után a Rákosmente a negyedik csapat, amelyik pontot rabolt az Egertől.
A következő fordulóban, vasárnap Gyöngyösön játszanak az egriek, majd két hazai mérkőzés következik a Monor és a Putnok ellen. A szezonzáró idegenben, Ózdon lesz.

NB III. Mátra-csoport, 26. fordul. 2011.május 14.
Eger, Városi Stadion, 350 néző. V.: Takács István (Török Z., Kriston T.)
Egri FC – Rákosmenti KSK 1-1 (1-0)
Eger: Illyés – Debreceni, Mile, Kiskapusi, Káposzta – Romhányi, Zováth, Vén – Hamar (Gulyás 79.), Kotula, Szabó G. (Kálmán 74.). Edző: Lengyel Lajos.
RKSK: Komora – Murinai, Burcsa, Kerényi, Molnár D. – Molnár I. Sztancsek, Lukács B., Less T. – Papadopoulos, Drozdik. Edző: Varga Attila.
Gólszerzők: Kotula (29.), ill. Molnár I. (67.)
Sárga lap: Romhányi (60.), Zováth (67.), Szabó G. (73.), ill. Less T. (17.), Molnár I. (51.)

További eredmények:
FC Tiszaújváros – Vasas II. 3-1, Ózdi FC – Dunakeszi VSE 2-1, Putnok VSE – Balassagyarmat VSE 4-0, RAFC – Felsőtárkány SE 1-4, Tura VSK – Salgótarjáni BTC 0-0, Gyöngyösi AK – Monori SE 3-0, Balmazújvárosi FC – Hevesi LSC 5-1

NB III. Mátra-csoport, 27. forduló
Gyöngyös, 2011. május 22., vasárnap, 17:00
Gyöngyösi AK (10.) – Egri FC (1.)