Egri Energia Napok

Egri Energia Napok címmel rendezett kétnapos konferenciát és kiállítást az önkormányzat és az Észak-magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség. A program fő célja a megújuló energiaforrások, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítése volt.

Az éghajlatváltozásról, a megújuló energiaforrások használatáról, környezetvédelmi kérdésekről esett szó a konferencián. A program fő üzenete az volt, hogy az egyén és a település egyaránt tehet saját környezetének megóvásáért. A konferencián Habis László polgármester bejelentette, hogy Eger csatlakozni fog a Klímabarát Települések Szövetségéhez és a BÜKK-MAK LEADER közösséghez. Ez utóbbi 44 települést tömörítő szervezet, amely közel 10 millió eurós uniós és hazai pályázati támogatással gazdálkodhat annak érdekében, hogy segítse a térség önkormányzatait, szervezeteit.
Míg a Városházán előadások követték egymást, a Dobó téren környezetbarát technológiákat, berendezéseket állítottak ki, a plázában pedig elektromos járműveket mutattak be, amelyeket a közönség is kipróbálhatott.