Lebegés

Lebegés címmel nyílt fotókiállítása Zólyomi Gertinek, az Eventus, Üzleti, Művészeti Középiskola tizenkettedikes diákjának az egyik helyi bank galériájában. Az ifjú tehetség munkáihoz az elhagyott, összedőlt épületek, rég bezárt ipari létesítmények romjai, üresen álló családi házak adják a témát.

Gerti kisgyermekkora óra próbálgatja magát a különböző művészeti ágakban, többféle technikát megismerve végül a fényképezésnél állapodott meg. A téma sokszor az utcán hever, máskor viszont utána kell menni, rá kell keresni a lehetséges helyszínekre az interneten, elő kell készíteni a tényleges fotózást – mondta az alkotó. Hozzátette, a mostani képgyűjtemény nagy része is hosszas szervezés, utánajárás, utazás eredménye. A kiállítás címét, a Lebegés elnevezést a képeken látható elhagyott helyek hangulata ihlette.
Gertinek ez az első önálló kiállítása, s mint mondja jó lehetőség arra, hogy megmutassa magát a szakmának, ismeretségeket, kapcsolatokat építsen és megalapozza művészi pályáját. A középiskola befejezése után is fényképészettel akar foglalkozni, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem fotószakán szeretne továbbtanulni.