Karácsonyi ételosztás

Karácsony előtt kétszáz adag székelykáposztát osztott szét a Vöröskereszt két helyszínen, a Felsővárosban és az Érsekkertben. Az ételt most az egyik városi képviselő, Orosz Ibolya adományozta.

Novembertől öt hónapon keresztül minden munkanapon zsíros kenyérrel és forró teával várja a hajléktalanokat és a rászorulókat a Vöröskereszt, kéthetente hétvégenként pedig melegételt osztanak, ez alkalmanként körülbelül 90 ezer forintba kerül. Pályázati támogatással tudják megoldani, hogy ellássák táplálékkal a rászorulókat, idén is van ilyen segítsége a megyei Vöröskeresztnek: az öthavi ételosztásra 755 ezer forintot nyertek.
Általában gulyáslevest, babgulyást, székelykáposztát kapnak ilyenkor a rászorulók. Csaknem mindegy, hogy melyiket, mindegyik finom – fogalmaz Tóth Mihály.
Az öt hónap alatt hatezer adag hideg-, 2200-2400 adag melegételt oszt szét a Vöröskereszt. A rászoruló családok, az óvodák, a vesebetegek megkapták már a karácsonyi adományokat: volt országos szintű élelmiszergyűjtés, a rendőrnők, a bázisóvoda és magánszemélyek tartós élelmiszert, ruhaneműt, játékot adtak, egy vállalkozó pedig édességet.