Hepp-kupa finálé Egerben

Január 8-án és 9-én Eger lesz a házigazdája a kosárlabda dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyesdöntőjének. A házigazda EKF-Eger-HÉSZ együttese mellett a Pécsi Egyetem, a Nagykálló és a Bonyhád jutott be a legjobb négy közé. A két döntős csapat a Magyar Kupa főtáblán folytatja az A-csoportos Salgótarján, illetve a Szolnoki Olaj ellen.

A kosárlabda Magyar Kupa reformja az elmúlt évben kezdődött. Az NB I/B-s és NB II-es együtteseknek új kupasorozatot írt ki a szövetség, amit a hazai kosárlabdázás legendás alakjáról, idősebb dr. Hepp Ferencről neveztek el. Az első kupagyőztes, tavaly a Jászberény volt. Idén nem lesz címvédés, mert az EKF-Eger-HÉSZ együttese a negyeddöntőben búcsúztatta a berényieket. A legjobb négy közé az egri főiskolásokon kívül a szintén NB I/B-s Nagykálló és Bonyhád, valamint az NB II-es PTE-PEAC jutott be. Bár az egri főiskolásokon kívül a Bonyhád és a Nagykálló is vállalta volna a házigazda szerepét, a négyesdöntő rendezését mégis az egriek nyerték. Az előkészületekről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.
Zsemlyéék az NB II-es Szerencs és Debreceni Betű, valamint az NB I/B-s Újbuda és Jászberény legyőzésével jutottak be a legjobb négy közé. Január 8-án a Nagykálló ellen kezdenek az egriek, míg a Pécs a Bonyháddal mérkőzik. Másnap a helyosztókkal folytatódik a kupa-döntő. A Hepp Ferenc Emlékkupa legjobb két csapata a Magyar Kupa 16-os tábláján csatlakozik a 14 A-csoportos gárdához: a győztes a Salgótarjánnal, a második a Szolnoki Olajjal mérkőzik a továbbjutásért.

Az egri döntő programja:

2011. január 8. szombat
1. mérkőzés 16.00
EKF-EGER-HÉSZ – Nagykállói KE

2. mérkőzés 18.15
PTE-PEAC – B.BETON Bonyhádi KSE

2011. január 9. vasárnap
10:45 3. helyért
13:00 Döntő

Út a döntőig – az EKF-Eger-HÉSZ eddigi eredményei:

Negyeddöntő:
Eger, december 4.
EKF-Eger-HÉSZ – Jászberényi KSE 82-78

Nyolcaddöntő
Budapest, november 20
Újbuda TC – EKF-Eger-HÉSZ 69-96

Országos második forduló:
Debrecen, 2010. október 20.
Debreceni Betű SE – EKF-Eger-HÉSZ 65-120

Országos első forduló:
Szerencs, október 1.
Szerencs KSE – EKF-Eger-HÉSZ 79-98