Vendégségben a hévíziek

Csaknem hatvan turisztikával foglalkozó hévízi üdült három napig Egerben. Új kezdeményezés, hogy meglátogatják egymást az idegenforgalomból élő városok szakemberei. Egerben Hévíz volt az első, de már bejelentkeztek a bükkiek és a szoboszlóiak is.

Turisztikai holtszezonban látogatják meg egymás városát a Magánszálláshelyek Országos Szövetségéhez tartozók. Az elnök, Szabó István azt mondja: a szállásadók csak ilyenkor érnek rá üdülni, másrészt megtöltik a kiszemelt város szabad szobáit. A vendégek kedvezményesen pihenhetnek, a helybeliek pedig programot is szerveznek nekik. Most csaknem hatvan hévízi érkezett Egerbe; megnézték a várost, jártak Szilvásváradon, utolsó nap pedig a strandra és a Török fürdőbe mentek.
Hévízen, a 4900 lakosú városban 6-700-an foglalkoznak szobakiadással – mondta Lajkó Ferenc, a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke. Hasznosnak tartja, ha ellátogatnak egymáshoz, tapasztalatot cserélnek.
Dudás Tamás, az egri TDM menedzsere fontosnak tartja a kezdeményezést, hiszen vendégéjszakákat generál, és a szektor valamennyi résztvevője megismeri Magyarország értékeit.