Javult az életminőség a Vécseyvölgy- Tetemvár utca környékén

A Vécseyvölgy- Tetemvár utca könyékén élők és az erre közlekedők számos problémája oldódott meg a területen hamarosan befejeződő beruházással, járdát építettek, gyalogátkelőhelyet, kanyarodósávot alakítottak ki a Cifrakapu úti kereszteződésnél s a csapadékvíz elvezetése is biztonságos – jelentette ki Csákvári Antal sajtótájékoztatóján. A képviselő elmondta még: a térségben hamarosan újabb munkálatok indulnak.

A projekt egyik kezdeményezője volt képviselősége előtt, s itt élőként is részese volt a folyamatnak – mondta el Csákvári Antal. Nagy munka zárul most le, melyet nagy mértékben nehezített az időjárás: 42 esős nap volt a projekt idején. Ez okozta a csúszást, s az, hogy a közművek feltárásakor a dokumentációtól eltérő állapotokkal szembesültek.
A Vécseyvölgy utcában több mint 100 méternyi keretelemet, közel másfél kilométer nyílt árkot, a Tetemvár utcában 610 méter nagy kapacitású vízelvezetőt, 2 autóbuszöblöt alakítottak ki. A bruttó 497 milliós beruházáshoz a 114 milliós városi önrész mellé további több millió forintot tett a város, buszmegállók, járdák, közlekedési csomópont kialakítására, melyek nem szerepeltek a projektben.
A térségben további munkálatok indulnak: a Pető Gáspár utca aszfaltozása hamarosan elkezdődik, erre 11 milliót költ a város, a Bolyki utcai garázssor vízelvezetését a képviselői keret felhasználásával oldják meg.
Csákvári Antal elmondta még: köszönet a lakóknak, egrieknek, a területen működő vállalkozásoknak türelmükért.