Börtön a városért -a Hatvani kapu téren dolgoztak a fogvatartottak

Huszonhetedik alkalommal takarították a börtön lakói Egert. A Hatvani kapu teret rendezték, hogy az október 23-ai ünnepségre megszépüljön, segítettek a virágültetésben is a Városgondozásnak. Most, ősszel 30 ezer tő árvácskát, 25 ezer hagymás növényt ültetnek el a város közterületein a városüzemeltető cég dolgozói.

Tizennyolc elítélt dolgozott a városban, folytatódott a Börtön a városért program. A helyszínt a Városgondozással közösen választották ki; azért döntöttek a Hatvani kapu tér mellett, hogy megszépítsék az október 23-ai megemlékezések előtt.
Két hetet töltött Magyarországon a francia Nicolas Sebastien parancsnokhelyettes, ebből egy hetet Egerben, hogy hazánk börtönviszonyait tanulmányozza. Járt a fővárosban, Tiszalökön és Sátoraljaújhelyen. A Börtön a városért program nagyon tetszik neki, náluk nincs hasonló kezdeményezés.
Legérdekesebb talán az egri Börtön a városért program volt azok közül, amit láttam, jó módszer arra, hogy megmutassuk a helyi közösségnek: a börtön is szerves része az adott településnek, és a fogvatartottak is részt tudnak venni az életében. Ilyen programot korábban még sehol nem láttam.
Parkgondozást végeztek a nők, emellett 3000 tő árvácskát ültettek el a téren.
A Városgondozás Kft. csaknem befejezte az őszi virágcserét. Nagyjából 1200 négyzetméterre ültettek ki virágokat. Most, ősszel 30 ezer tő árvácska, 25 ezer hagymás növény, tulipán, nárcisz, jácint került a földbe. Tavasszal új nemesítésű holland tulipánokban is gyönyörködhetünk majd Eger terein.