Sporttoborzó Nap

Az egri bevásárló központban Sporttoborzó Napokat tartottak augusztusban. Ennek keretében bemutatkoztak a városban működő sportegyesületek, lehetőséget adva a szülőknek és gyerekeknek az egyes sportágak kipróbálására.

Két hétvégén, július 31-én és augusztus 7-én az ilyenkor szokásos tömeg többszöröse jelent meg a bevásárló központ udvarán, ahol egyszerre több sportág képviselői is bemutatkoztak az érdeklődő gyerekek és szüleik előtt, hasonló módon mint a fővárosi nagy sportágválasztó rendezvényen. Jól megfért itt egymással az amerikai foci, a karate, a birkózás, a kosárlabda, a boksz, vagy éppen az asztalitenisz. Az egyes sportágakat itt egyből ki lehetett próbálni, illetve tájékoztatást is kaptak az érdeklődők az edzéslehetőségekről. A sok bemutató mellett egy verseny is színesítette a programot. Az ökölvívók itt, szabadtéren tartották a Északi Régió Boksz versenysorozat újabb állomását. Dorkó Péter és Vitányi Antal tanítványai között ismét a kötelek között láthattuk Könnyű Róbertet, aki egy év kihagyás után tért vissza. Mérkőzését most is megnyerte.
A versenyen az egriek közül 12-en léptek szorítóba.
Az Érsekkert Tenisz Klub júliusi ingyenes tenisztanfolyama óriási sikert aratott: több mint 200 résztvevő vette igénybe ezt a képzést. Zárásként a Sporttoborzó Napokon, rajzpályázat keretében ajándék teniszütőt és labdát kaptak a legkisebbek, amit Nagy Tünde, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke, Habis László polgármester és Szeleczki János alpolgármester adtak át a gyerekeknek.
A klub augusztustól, jutányos áron tovább folytatja a fiatalok tenisz képzését és várja olyan támogatók jelentkezését, akik elkötelezettséget éreznek a fiatal tehetséges sportolók támogatására.