Eredményes városi és parlamenti munka

Sikeresen és eredményesen lehet vinni egy város ügyeit polgármesterként és országgyűlési képviselőként – jelentette ki Habis László sajtótájékoztatóján. A Fidesz-KDNP és a lokálpatrióták támogatásával, több civil szervezet segítségével parlamentbe jutott képviselő a KDNP frakcióvezető-helyetteseként, illetve az Önkormányzati és Területfejlesztési Bizottság alelnökeként dolgozik az országgyűlésben.

Mint elmondta: eddig egy alkalommal szólalt fel, az önkormányzati törvény ügyében, a kívülről választható alpolgármesteri és közgyűlési alelnöki pozíciók kapcsán.
A helyi adózásról szóló törvényhez módosító javaslatot terjesztett be Habis László, melyhez – mint mondta – az egri önkormányzat szakemberei nagyon sok gyakorlati segítséget adtak. Az új jogszabály egy működőképes, az önkormányzatok igényeit is szem előtt tartó rendszert teremtett.
Eddigi legérdekesebb vita témája a közbeszerzés volt, melyen résztvett. A szabályozás átalkításában az a cél, hogy a kisebb cégek is munkához jussanak.
Eger országgyűlési képviselőlje két alkalommal szerepelt a Parlamenti Napló című műsorban.
A polgármesteri funkció és a képviselői funkció együttes eredményeként tartja számon Habis László a Deák Ferenc út ügyét, mely a parlamenti kapcsolatrendszeren keresztül rendeződhetett időben. Vagyis a város tulajdonába került a közel 30 hektáron, mitegy 120 milliós értéken szereplő terület, s így a felújítási munkálatokhoz kötődő támogatási szerződést is meg tudták kötni.
Az M25-ös út sorsáról szólva elmondta: a korábbi ciklus alatt egy völgyhidat is tartalmazó, 16 milliárdos beruházást terveztek, most egy reálisabb, kivitelezhető elképzelés született.
Újságírói kérdésre válaszolva Habis László elmondta: a szőlő- és borágazat problémáinak megoldásán is dolgozik a kormányzat, stratégiai lépéseket terveznek, jelenleg a szakmai előkészítés folyik.

MEGOSZTÁS
Előző cikkSzülőfotel
Következő cikkA folytatódik a kánikula