Új egyesület, új polgármesterjelölt

16 képviselőjelöltet állítottak és polgármesterjelöltjük is van – mondta Bányász Róbert, a frissen megalakult Együtt Egerért Egyesület elnöke. Bányász egyelőre nem kívánja megnevezni sem a jelölteket, sem a vezetőséget, azt mondja: még nem járultak hozzá, hogy felfedjék őket. Céljaik között szerepel, hogy törvényes úton meghiúsítsanak két beruházást: az Agorát és a Kepes Központot.

Az új egyesület védelmet, esélyegyenlőséget, biztonságot kíván nyújtani a városlakóknak. Több száz taggal számolnak – mondta Bányász Róbert, az Együtt Egerért Egyesület elnöke. Az elnök hangsúlyozta: olyan érdekvédelmi szervezetet kívántak létrehozni, amelyet nem tévesztenek össze a lokálpatriótákkal, sem más civil szervezettel. Céljuk, hogy felébresszék Egert a “Csipkerózsika-álomból”, fellendítsék az ipart, a kereskedelmet, a turizmust.
Törvényes úton szeretnék meghiúsítani az Agora projektet, szerintük nincs a városnak évi 600 milliója a fenntartásra. Ugyancsak ellenzik a Kepes Központ létrehozását, úgy látják, az ifjúságnak kellene maradnia a Művészetek Házában, ráadásul a város Bányászék szerint egy fillért sem remélhet, ha a nonprofit szervezet átveszi az épületet. Ehhez egész Eger partnerük – mondta Bányász Róbert.
Készülnek a helyhatósági választásra. Tizenhat képviselőjelöltjük van, polgármesterjelöltet is állítottak – hogy kit, az még titok, de újságírói kérdésre annyit elmondott Bányász: nem Habis, nem Nagy István és nem Tarsoly. Egyébként a hegybírót szívesen látják képviselő- vagy alpolgármester-jelöltként. A neveket július 10-e után hozzák nyilvánosságra.