Mesterházy Attila Egerben

Hárompárti parlamentre lehet számítani, ezért a kis pártokra adott szavazatok elvesznek – jelentette ki Mesterházy Attila, az MSZP miniszerelnök-jelöltje egri sajtótájékoztatóján. A politikus úgy fogalmazott: fontos, hogy minél többen menjenek el szavazni, mert egyedül a szocialista párt képes fellépni a Fidesz kínálta populizmussal és a Jobbik képviselte kirekesztéssel szemben.

Sós Tamás a szocialisták megyei elnöke, képviselőjelöltje elmondta: az utóbbi napok programjai egyre több szimpatizánst hoznak az MSZP-nek. A megye fejlődését jól jellemzi, hogy 209 milliárd forint jutott a térségbe, ez úgy valósulhatott meg, hogy mind a 6 körzetben szocialista képviselők dolgoztak, akik összefogtak.
Dr. Nagy Imre kiemelte: nem igaz, hogy Eger nem fejlődött, sok minden történt az elmúlt négy évben. A jövőben pedig olyan beruházások valósulhatnak meg, mint a vár, az érseki palota, a Dobó tér, a Líceum felújítása.
Mesterházy Attila elmondta: a rendszerváltás óta nem volt ilyen fontos választás, melynek nagyon nagy a tétje. A párt legfontosabb feladata, hogy mozgósítsa a szavazókat, szimpatizánsokat, hiszen nagyon nagy az érdeklődés a jelöltek, a program iránt.
10 nap – egymillió találkozás címmel a finisben programot hirdettek, hogy elérjék a választókat. Buzdítják, hogy minél többen vegyenek részt, s persze arra, hogy az MSZP-re adják a voksokat.
A Fidesz nagyon erős, mocskolódó kiadványokkal jelent meg az elmúlt időszakban, ezek feladó, címzett, impresszum nélkül jelennek meg. A professzionalitás arra enged következtetni, hogy szervezetten történik mindez.
A negatív kampány mellett a hallgatás a jellemző. A rendszerváltás óta először fordul elő, hogy szinte semmit sem fogalmaznak meg a választás előtt. Biankó csekket kér Orbán Viktor a választóktól, nem mondja el, hogy mit kínál a választóknak, s ez nem demokratikus felfogás, s nem tisztességes.
Furcsának nevezte a politikus azt a viselkedést, amikor egy polgármester a kormányt okolja problémákért, s a fejlesztéseket saját eredményeinek tulajdonítja.
Mesterházy elmondta még: az elmúlt egy év fenntartható növekedési pályára állította az országot. Az elemzők gazdasági növekedést jósolnak, többletforrások létrejöttét, amit a válság hatásainak tompítására lehet használni. Az MSZP a munkavállalók oldalára akar állni, ezért együttműködési megállapodást kötöttek az MSZOSZ platformjával ezt demonstrálandó. Elkötelezték magukat, hogy a magyar munkavállalók érdekeit képviselik.
Hozzátette: szükség van egy új politikai kultúrára, meg kell védeni az értékeket. Az elmúlt 8 év az agresszív, militáns, lázító ellenzéki magatartás térhódítását mutatta. Nem a kormánnyal, az MSZP-vel, hanem a magyar nemzettel szúrt ki a Fidesz ezzel. A minimális együttműködésre sem volt képes a Fidesz. Az összefogás és az együttműködés szükséges a nemzet érdekében. A mindennapi problémák megoldásáról kell szólnia a politikának!
A szocialisták miniszerelnök-jelöltje elmondta: azt láthatjuk, hogy hárompárti parlament lesz, melyben a szocialisták képviselik az értékeket a kirekesztéssel és a populizmussal szemben, ezért kell a szocialista pártra szavazni, ne kockáztassák azt, hogy a kis pártokra adjanak szavazatokat és ezek elvesszenek!
Mesterházy elmondta még: az MSZP-nek új baloldalt kell építenie, hiszen átrajzolódik a közéleti térkép a választás után.