Támogatja a kormány a vár és az érseki palota turisztikai célú fejlesztését

Kiemelt turisztikai projektként támogatja a kormány a vár és az érseki palota pályázatát – jelentett be a tegnapi kormánydöntést dr. Nagy Imre országgyűlési képviselő. A szocialista politikus Eger elmúlt nyolc évi fejlődéséről tartott sajtótájékoztatót.

Méltatlan Egerhez és kicsinyes – így minősítette dr. Nagy Imre a közgyűlés vezetését. Nagy Imre városi képviselőként szeretett volna Eger fejlődéséről szólni, a polgármester viszont nem adott erre lehetőséget.
Nagy Imre úgy véli: lehet látni a hátsó, politikai szándékot akkor, amikor eldöntik, hogy kap-e valaki szót a közgyűlésen.
A nyolcéves egyéni képviselői időszakát értékelve Nagy Imre elmondta: büszke az iparfejlesztésre, az ipari park területét 16 hektárról 100 hektárra növelték; legbüszkébb azonban a közösségteremtésre, ennek része volt többek között a Virágos Egerért program, a Nagy könyv verseny. Úgy látja: a kormány és a Regionális Fejlesztési Tanács támogatásával soha nem látott lehetőségek nyíltak a város előtt. Nemrég 3,7 milliárdos fejlesztésre adott lehetőséget Egernek a regionális tanács.
A kormány tegnap döntött arról, hogy kiemelt turisztikai projektként támogatja a vár és az érseki palota pályázatát. A két projektet 2,5 milliárddal támogatják – jelentette be a szocialista politikus.